Vikend - rezultati pojačanog nadzora prometa

Slika 2021/Stop%20policija.jpg

Najveća koncentracija alkohola od 2,20 g/kg evidentirana je 39-godišnjem vozaču u u ulici Riva Boduli u Rijeci

FOTO: Ilustracija

Prošlog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policijski službenici proveli su pojačan nadzor u prometu i pri tome evidentirali ukupno 195 prometnih prekršaja.

Od navedenog broja, 25 prekršaja se odnose na prekoračenja brzine i vožnju pod utjecajem alkohola, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji. Osim navedenih, zabilježeno je i šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, pet prekršaja zabrane upravljanja vozilom tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava te 102 ostala prometna prekršaja.

Najveća brzina od 92 km/h evidentirana je u jučer, 3. travnja u 23,10 sati na Kantridi u Rijeci. Policija je zaustavila 26-godišnjeg vozača koji se kretao navedenom  osobnim vozilom marke Smart, riječkih registracijskih oznaka, na mjestu gdje je ograničenje brzine određeno na 50 km/h. Zbog počinjenog prekršaja, vozač je novčano sankcioniran u skladu s važećim propisima.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, najveća koncentracija od 2,20 g/kg evidentirana je 39-godišnjem vozaču u u ulici Riva Boduli u Rijeci. Njega je policija zaustavila u subotu, 2. travnja, oko 1,55 sati gdje je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom marke Škoda, riječkih registracijskih oznaka. Zbog počinjenog prekršaja predložena mu je novčana kazna od 10 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Ostale evidentirane koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 g/kg evidentirane kod 11 vozača, 10 je vozača evidentirano s 1,01 do 1,50 g/kg, tri su vozača u kategoriji s 1,51 i više, dok je u   kategoriji do 0, 50 g/kg evidentiran jedan vozač.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu je evidentirane su 33 prometne nesreća, od kojih su četiri s ozlijeđenim osobama. U tim nesrećama je jedna osoba teško, a pet ih je lakše ozlijeđeno. Pozivamo i ovom prilikom vozače na oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Stranica