Vikend: Najveća koncentracija alkohola 3,14 g/kg, najveća brzina 150 km/h

Slika 2021/PROMET-NOVO-PALICA-KONTROLA-16.9..jpg

Najveća koncentracija alkohola od 3,14 g/kg izmjerena 40-godišnjem vozaču

FOTO: Ilustracija

Prometna policija je u produženom vikendu pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te zabilježila sveukupno 178 prometnih prekršaja.

Od navedenog broja, 22 prekršaja se odnose na prekoračenja brzine, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Osim navedenih, zabilježeno je i šest prekršaja korištenja mobitela u vožnji, četiri upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj vožnje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 111 ostalih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 150 km/h izmjerena  je jučer, 30. svibnja oko 12,25 sati na autocesti A7, kod Hreljina, iz smjera Rijeke u smjeru Križišća,  gdje je 72-godišnji austrijski državljanin upravljao vozilom navedenom brzinom iako je na toj dionici ograničenje brzine 100 km/h. Zbog počinjenog prekršaja vozaču je izrečena novčana kazna od 2000 kuna.

Najveća koncentracija alkohola od 3,14 g/kg izmjerena 40-godišnjem vozaču koji je u petak, 27. svibnja, oko 16,30 sati upravljao osobnim vozilom marke Ford, riječkih registracijskih oznaka na Zametu u Rijeci.

Osim navedenih, i svi ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 g/kg evidentirane kod šest vozača, četiri vozača evidentirano je s 1,01 do 1,50 g/kg te pet u kategoriji s 1,51 i više.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirane su 43  prometne nesreće u kojima je pet osoba teže, a 12 ih je lakše ozlijeđeno.

Pozivamo i nadalje vozače na oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Stranica