Vikend na prometnicama

Slika /PROMET/mala.jpg

Dogodilo se 28 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško, a pet je osoba lakše ozlijeđeno. 

FOTO: Ilustracija

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 28 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško, a pet je osoba lakše ozlijeđeno. 
Teže je ozlijeđen 48-godišnji vozač mopeda, stradao 17. kolovoza u prometnoj nesreći na području Matulja. Mopedom je upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,12 g/kg.
Zabilježene su i dvije prometne nesreće, srećom bez ozlijeđenih osoba, a u kojima su vozači bili pod utjecajem alkohola. Riječ je o 40-godišnjem vozaču teretnog vozila koji je s koncentracijom alkohola od 1,42 g/kg prouzročio prometnu nesreću na području Čavli te o 21-godišnjakinji koja je osobnim vozilom upravljala pri koncentraciji alkohola od 0,89 g/kg te u noći 18. kolovoza imala prometnu nesreću na delničkom području.
Zbog počinjenja prometnih prekršaja u službenim prostorijama policije zadržan je 35-godišnji hrvatski državljanin koji je zaustavljen u Krku jučer, 18. kolovoza oko 16.10 sati dok je prije stjecanja prava upravljao neosiguranim motociklom i pod utjecajem alkohola od 1,59 g/kg. Radi počinjenja ova tri prometna prekršaja protiv njega je podnijet optužni prijedlog te će tijekom dana biti doveden na mjerodavni sud. Također, na mjestu počinjenja prekršaja sankcioniran je i zbog nekorištenja zaštitne kacige.
Od ostalih izdvajamo 32-godišnjeg državljanina Mađarske, koji je na području otoka Raba upravljao četverociklom kojem je istekla prometna dozvola. Isto tako, zatečeno je i nekoliko vozača koji sa sobom nisu imali vozačke dozvole, a neki od njih niti osobne iskaznice radi čega su također prekršajno sankcionirani.
 
U cilju veće sigurnosti u prometu i smanjenja stradavanja osoba pozivamo vozače i druge sudionike u prometu da se dosljedno pridržavaju svih prometnih pravila i propisa.

Stranica