Vikend na prometnicama

Slika A%20Nove%20Fotke/stoppolicija.jpg

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodila se 31 prometna nesreća, u kojima su tri osobe teško i tri osobe lakše ozlijeđene. 

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodila se 31 prometna nesreća, u kojima su tri osobe teško i tri osobe lakše ozlijeđene. 
Prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama dogodile su se tijekom 21. lipnja na autocesti A6, Kostrene i Nerezina.
U prometnoj nesreći u Čavlima teško je ozlijeđena 28-godišnja vozačica osobnog vozila koja se kretala od čvora Čavli prema Kikovici, dok je u prometnoj nesreći na području Kostrene teško ozlijeđena 65-godišnja putnica u osobnom vozilu. U vozilo u kojem se ozlijeđena nalazila udarilo je osobno vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera i kojim je upravljao 42-godišnji državljanin Njemačke.
Na području Nerezina teško je ozlijeđen 51-godišnji državljanin Italije, vozač motocikla kojem je prilikom skretanja oduzelo prednost  osobno vozilo kojim je upravljao 25-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,89 g/kg. Prometna nesreća se dogodila oko ponoći, a s ozlijeđenim motociklistom bila je i putnica, 35-godišnja državljanka Italije.
Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu 42-godišnji državljanin Njemačke i 25-godišnjak su kazneno prijavljeni, a 25-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.
Nadalje, zabilježene su i prometne nesreće u kojima su vozači bili pod utjecajem alkohola, ali srećom nije bilo ozlijeđenih osoba. Tako je 22. lipnja na području Dobrinja 44-godišnji državljanin Slovenije upravljajući osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,45 g/kg udario u osobno vozilo zaustavljeno na znak za zaustavljanje, a kojim je upravljao 55-godišnji državljanin Njemačke. U Krku, 23 lipnja 54-godišnji Nijemac upravljao je osobnim vozilom s koncentracijom alkohola od 2,12 g/kg te udario u osobno vozilo kojim je krećući se ispred njega upravljao 69-godišnji vozač.
Državljanin Njemačke je zadržan u službenim prostorijama policije i bit će doveden na mjerodavni sud.
U cilju veće sigurnosti u prometu i smanjenja stradavanja osoba pozivamo vozače i druge sudionike u prometu da se dosljedno pridržavaju svih prometnih pravila i propisa.

Stranica