Vikend na prometnicama

Slika /PROMET/2017/Edward2017%20(1).JPG

Tijekom 24. studenoga dogodile su se tri prometne nesreće u kojima su vozači bili pod utjecajem alkohola

FOTO: Ilustracija

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 25 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, a dvije su osobe lakše ozlijeđene.  
Prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 31-godišnji vozač mopeda dogodila se 23. studenoga oko 22 sata na području mjesta Čižići pored Dobrinja.  Vozač se nije kretao sredinom svoje kolničke trake radi čega je mopedom izišao izvan kolnika te zajedno s mopedom pao na kamenito tlo. Zbog zadobivenih  ozljeda prevezen je u KBC Rijeka.
Tijekom 24. studenoga dogodile su se tri prometne nesreće u kojima su vozači bili pod utjecajem alkohola. Tako je oko 00.40 sati na području Kastva 35-godišnji vozač osobnog vozila pod utjecajem alkohola od 1,69 g/kg u raskrižju oduzeo prednost i udario u osobno vozilo, kojim je upravljao 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Oko 5.20 sati istog dana na čvoru Orehovica 28-godišnjak je osobnim vozilom udario u uzdignuti ivičnjak i metalni stup, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,63 g/kg.  Istog dana oko 16.20 sati 55-godišnji vozač osobnog vozila s koncentracijom alkohola od 1,59 g/kg je na raskrižju ulice Antuna Barca u Rijeci vozilom je udario u ivičnjak pješačkog otoka i metalni stup semafora. Uslijed udara dijelovi kućišta semafora lakše su ozlijedili dvije pješakinje koje su se nalazile na pješačkom otoku. Spomenuti 55-godišnji vozač zadržan je u službenim prostorijama policije, a isto tako zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama zadržan je i 27-godišnji vozač osobnog vozila. Ovaj vozač zaustavljen je 24. studenoga oko 6.10 sati u Ulici Riva u Rijeci te mu je izmjerena koncentracija alkohola od 2,44 g/kg.
Tijekom vikenda policija je pojačano nadzirala promet te osim navedenih utvrdila i niz drugih prometnih prekršaja, a svi počinitelji su sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Pisane vijesti