Vikend – 231 prometni prekršaj i 56 prometnih nesreća

Slika 2021/Stop%20policija.jpg

Najveća koncentracija alkohola od 2,71 g/kg  izmjerena 18. lipnja oko 19,45 sati na području mjesta Lučice

FOTO: Ilustracija

Tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 56 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško, a dvije su lakše ozlijeđene.

U subotu, 18. lipnja oko 01,30 sati u Opatiji, dogodila se prometna nesreća na način da je 33-godišnji hrvatski državljanin upravljao mopedom te je uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila izgubio nadzor nad njim i pao na kolnik. U prometnoj nesreći vozač je zadobio teške tjelesne ozlijede te je prevezen u KBC Rijeka gdje mu je pružena liječnička pomoć
Isto tako, proteklog vikenda zabilježen je 231 prometni prekršaj.

Najveći je broj prekršaja prekoračenja brzine – ukupno 47,  zatim 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, osam prekršaja korištenja mobitela u vožnji. Osim toga, zabilježena su i četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava upravljanja, tri prekršaja vožnje neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 106 različitih prometnih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,71 g/kg  izmjerena 18. lipnja oko 19,45 sati na području mjesta Lučice, gdje je policija zaustavila 66-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Hyundai, delničkih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja 66-godišnjak je zadržan u službenim prostorijama policije.

Najveća brzina od 101 km/h izmjerena je isto u subotu 18. lipnja oko 15,50 sati gdje je 40-godišnji vozač osobnog vozila marke Audi, riječkih registracijskih oznaka upravljao vozilom navedenom brzinom u Kostreni, na raskrižju ulica Rožmanići-Paveki, iako je na toj dionici, u naseljenom mjestu ograničenje brzine 50 km/h. Osim toga, kod vozača je je utvrđena i koncentracija alkohola od 1,60 g/kg.

Radi počinjenja prekršaja navedeni vozači te svi ostali počinitelji prekršaja u prometu bit će sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.
 

Stranica