Spriječen u krijumčarenju osoba

Slika A%20Nove%20Fotke/Policajac%20i%20vozilo.jpg

Jučer su policijski službenici za kompenzacijske mjere zaustavili osobno vozilo u kojem se nalazilo pet državljana Turske

FOTO: ilustracija

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim poljskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Naime, tijekom jučerašnjeg dana, na području Čavli, policijski službenici za kompenzacijske mjere zaustavili su osobno vozilo marke Peugeot zagrebačkih registracijskih oznaka kojima je upravljao osumnjičenik 29-godišnji državljanin Poljske, dok se u vozilu nalazilo pet državljana Turske.
 
Sve osobe su dovedene u službene prostorije policije gdje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičenik neovlašteno posjedovao manje količine droge amfetamin i metadon.
 
Tijekom postupanja policije prema zatečenim stranim državljanima utvrđeno je riječ o tražiteljima međunarodne zaštite, nakon čega su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.
 
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku. Osim toga, zbog neovlaštenog posjedovanja droge prekršajno je sankcioniran temeljem Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Stranica