Policija i vatrogasci pomogli stradalima na moru

  • Slika 2021/Havarija%201.jpg
  • Slika
  • Slika

Posada policijskog plovila u uvali Lukovac na otoku Cresu, uočila je jednu osobu u moru, nekoliko osoba na obali i brodicu koja je već udarala u hrid

FOTO: PU Primorsko - goranska

Jučer, 29. kolovoza, u jutarnjim satima na moru, u akvatoriju otoka Cresa, brodica je ostala bez pogona te su je jaka bura i valovi nekontrolirano nosili prema hridima.

Ubrzo nakon zaprimanja dojave o navedenom događaju u pomoć je stiglo policijsko plovilo Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka. Posada policijskog plovila u uvali Lukovac na otoku Cresu, uočila je jednu osobu u moru, nekoliko osoba na obali i brodicu koja je već udarala u hrid.
U međuvremenu, na mjesto događaja stiglo je i plovilo ''Sea help'', a zbog loših vremenskih uvjeta nijedno plovilo nije moglo pristati uz obalu i preuzeti osobe niti otegliti nasukanu brodicu.

Zapovjednik policijskog plovila je uz pomoć brodskog razglasa uspio kontaktirati osobe na obali te je utvrđeno da se na obali ipak nalaze sve osobe s brodice, uključujući i onu koju su uočili u moru prilikom dolaska u uvalu Lukovac. Riječ je o osam hrvatskih državljana, od kojih je troje djece te da nema ozlijeđenih.
Kako osobama nitko nije mogao prići s morske strane, pozvani su vatrogasci DVD Cres koji su ubrzo stigli u uvalu Lukovac, uspjeli ukrcati osobe u vozila i dovezli ih do prostorija DVD Cres odakle su se uputili na otok Krk gdje su smješteni.

Prilikom ovog događaja nije bilo ozlijeđenih osoba i ni onečišćenja mora.  Brodica se nasukala na hridi i potom potonula te će u dogledno vrijeme biti organizirano njezino vađenje.
Zahvaljujući pravovremenom postupanju policijskih službenika Postaje pomorske i aerodromske policije te vatrogasaca, na vrijeme je pružena pomoć stradalim osobama te su obje službe i ovog puta pokazale svoju profesionalnost i humanost.

Stranica