Lovran: Prekršili odredbe Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti

Slika /vijesti/2020/corona20mup3.jpg

Zbog kršenja odredbi Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti 14 osoba u Lovranu je policija prekršajno sankcionirala  

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Opatija dovršili su postupanje nad 14 hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Riječ je o osobama, starosti od 21 do 33 godine, koje je policija u utorak, 8. prosinca, nakon dojave građana, oko 22.40 sati zatekla na privatnom okupljanju u Lovranu, a koje je organizirao 30-godišnji hrvatski državljanin. Postupanjem je utvrđeno kako prilikom održavanja  zabave u zatvorenoj prostoriji te osobe se nisu pridržavale propisanih epidemioloških mjera pa je na okupljanju bilo više od deset osoba koje pritom nisu nosile zaštitne maske za lice niti su održavale propisani razmak.

Policijski službenici su sve navedene osobe udaljili s okupljanja te je po završetku postupanja, 30-godišnjem organizatoru privatnog okupljanja uručen prekršajni nalog kojim je novčano sankcioniran u visini pet tisuća kuna, sukladno odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.  Zbog nenošenja zaštitne maske za lice uručeno mu je i pisano upozorenje, kao i ostaloj 13-orici počinitelja, sukladno provedbi odredbi Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Uz navedeno, četiri osobe su i prekršajno prijavljene u skladu sa Zakonom o osobnoj iskaznici.

Stranica