Građani, dostavite lokacije za nadzor brzine

Slika 2024/FOTO_%20MUP-mjerenje%20brzine.jpg

Prijedlozi lokacija za nadzor brzine mogu se dostaviti na adresu elektroničke pošte: primorsko-goranska@policija.hr

FOTO: Ilustracija
 
Pozivamo građane da od 4. do 12. travnja  predlože lokacije na kojima smatraju potrebnim provesti nadzor brzine kretanja vozila na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske.

S naznakom  „Prijedlog lokacije nadzora brzine“,  građani u spomenutom vremenu mogu dostavljati svoje prijedloge na adresu elektroničke  pošte:  primorsko-goranska@policija.hr.

Zaprimljeni prijedlozi građana bit će razmotreni te će se izabrati pogodne lokacije za 24-satnu akciju nadzora brzine kretanja vozila i nadzora alkohola i droga u cestovnom prometu koja će biti provedena 19. travnja od 00.00 do 24.00 sata.

Akcija će se provesti na području svih policijskih uprava u RH i drugih zemalja Europske unije u sklopu ROADPOL-ovih aktivnosti.

Naime, nepropisna brzina, kao i brzina neprimjerena uvjetima stanju kolnika, jedan je od najčešćih uzroka prometnih nesreća i stradavanja u prometu.

Stoga policija poduzimanjem ove vrste akcija i u suradnji s građanima nastoji unaprijediti ukupno stanje sigurnosti prometa na cestama, a samim time smanjiti mogućnost nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Stranica