VIDEO: U tijeku je tegljenje mine na lokaciju neutralizacije

Slika /vijesti/Tegljenje.jpg

U 9.23 sati tegalj je prošao vrh Riječkog lukobrana te nastavlja prema mjestu neutralizacije 

FOTO: PU primorsko-goranska, Stožer CZ Grada Rijeke

U 9 sati počelo je tegljenje mine zaostale iz Drugog svjetskog rata iz riječke luke na lokaciju na kojoj će biti neutralizirana.
 
U 9.23 sati tegalj je prošao vrh Riječkog lukobrana i nastavljeno je tegljenje prema mjestu neutralizacije koje još uvijek traje.
 
Podsjećamo, akcija je započela jutros u 06.09 sati što je označeno zvukom sirene.
 

Prvi korak bile su aktivnosti pripreme mine za tegljenje koje su proveli ronioci specijalne policije MUP-a. Potom je krenulo tegljenje mine.
 
Akcija se za sada odvija po planu. 
 
I dalje je obustavljen sav cestovni, željeznički, zračni i pomorski promet u tzv. crvenoj zoni koja obuhvaća područje oko riječke luke, a zatvoreni su i svi gospodarski objekti. Cestovni promet u gradu, odvija se tzv. sjevernim koridorom, odnosno ulicama Vukovarska, Viktora Cara Emina, Fiorello la Guardia, Pomerio i Žrtava fašizma. Zatvoreni su odnosno izmješteni i željeznički te autobusni kolodvor. 
 
Inače, cijelu akciju izvlačenja i neutralizacije mine koordinira Stožer civilne zaštite Grada Rijeke u partnerstvu s Policijskom upravom primorsko – goranskom i mnogim drugim službama i institucijama.
 
Građani se i dalje pridržavaju danih uputa na čemu im se zahvaljujemo.
 
Na sljedećoj poveznici možete preuzeti video materijal odnosno snimke dosadašnjih aktivnosti u riječkoj luci:  https://we.tl/t-nXDGSEkpCR

Stranica