Velika zapljena droge u Rijeci

Slika Droga/droga13 (24).JPG

FOTO: PU primorsko-goranska 

Dana 4. studenog 2013. godine policijski službenici Službe kriminaliteta droga, Policijske uprave primorsko-goranske u Rijeci, proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca poradi sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga. Radi se dvojici muškaraca s dvojnim državljanstvom RH i BiH koji se sumnjiče za počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te jednom hrvatskom državljaninu koji se uz navedeno kazneno djelo sumnjiči i za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga Županijskog suda u Rijeci provedene su pretrage osobnog vozila i stana te je tom prilikom pronađeno i oduzeto:

- 12 519 g marihuane,

- 677 g kokaina,

- 1 149 g praškaste materije,

- jedna digitalna vaga,

- dva pištolja s više komada pripadajućeg streljiva,

- 5 mobilnih telefona,

- prijenosno računalo,

- novac u iznosu od 18 050 eura.

Koordinirana akcija koja je rezultirala navedenim uhićenjima i zapljenom droge realizirana je u suradnji s MUP-om u sjedištu i Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci. Sva trojica osumnjičenika bit će dovedena u pritvorsku jedinicu Policijske uprave primorsko-goranske.



Stranica