Velik interes za edukativnu radionicu u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke

Slika Baner/pol-i-tzk3.jpg

Foto: PU primorsko-goranska

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održana treća ovogodišnja edukativna radionica koja se odnosi na pripremu ljetne turističke sezone Primorsko-goranske županije. Radionica je bila namijenjena turističkim djelatnicima s područja riječkog prstena.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov inačelnica Policijske uprave primorsko-goranske Senka Šubat su pozdravile 30-ak zainteresiranih koji su se odazvali pozivu na radionicu. Edukativnu radionicu su već tradicionalno organizirali Policijska uprava primorsko-goranska i Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s turističkim zajednicama - članicama. Predavanju su se odazvali  privatni iznajmljivači soba i apartmana s područja Rijeke i uže okolice, djelatnici hostela, turističkih agencija, avioprijevoznika, TZ Čavle, TZ Rijeke, TZ Kvarnera i predstavnici Primorsko-goranske županije, a događanje su popratili i novinari.

Prisutni su se mogli upoznati s detaljima koji su od najveće važnosti policiji kod rješavanja događaja vezanih za pronalazak sumnjive prtljage, dojave o postavljenoj bombi itd., o čemu ih je educirao  voditelj Protueksplozijskog odjela Kruno Kaurić.

Policijski službenik Službe za javni red Kristijan Jokić zaposlenima u turizmu je prenio korisne savjete o sigurnosti i samozaštiti od krađa i provala, odnosno kako smanjiti broj štetnih događaja i kako pomoći policiji u rješavanju problema.

Nakon predavanja povela se kvalitetna diskusija o konkretnim slučajevima s kojima se susreću turistički djelatnici, kao npr.: kako u smještajnim objektima sigurno i po propisima odložiti vatreno oružje turista-lovca, kako postupiti kad se gostu na privatnom parkiralištu ošteti vozilo itd.

Edukativne radionice za zaposlene u turizmu se nastavljaju i dalje, po prethodno objavljenom rasporedu.



Stranica