​Uzrokovao prometnu nesreću pa pobjegao s mjesta događaja

Slika /A%20Nove%20Fotke/prometna09.jpg

Policija je prekršajno sankcionirala 21-godišnjaka koji je uzrokovao prometnu nesreću u Rijeci te napustio mjesto događaja

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka dovršili su postupanje i prekršajno sankcionirali 21-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog uzrokovanja prometne nesreće s materijalnom štetom te bijega s mjesta događaja.
 
Istraživanjem je utvrđeno kako je spomenuti 21-godišnji vozač u ulici Ratka Petrovića u Rijeci, 29. listopada oko 2 sata, uzrokovao prometnu nesreću upravljajući osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka. Krećući se neprilagođenom brzinom u zavoju je izgubio nadzor nad vozilom i skrenuo udesno gdje je udario u bočni dio parkiranog osobnog vozila marke Škoda, riječkih registracijskih oznaka, u vlasništvu 31-godišnjeg hrvatskog državljanina.
Nakon nesreće 21-godišnjak je napustio mjesto događaja bez da je obavijestio policiju o nesreći, a nije ni oštećenom vlasniku dostavio svoje osobne podatke, kao ni podatke o svom vozilu. Materijalna šteta cijeni se na 15 000 kuna.
 
Završetkom postupanja je 21-godišnjaku poradi počinjenih prekršaja, a sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, obaveznim prekršajnim nalogom određena novčana kazna od 4500 kuna i zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od šest mjeseci.

Stranica