Utajeno oko 300 000 kuna poreza

Slika kovanice_o2.jpg

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakinjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

FOTO: Ilustracija 

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakinjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila kaznena djela iz  domene gospodarskog kriminaliteta.

Utvrđeno je da nije obračunala, prijavila niti platila porez na dodanu vrijednost koji je ostvarila gradnjom i prodajom stanova te prodajom zemljišta tijekom 2006. i 2007. godine. Isto tako je utvrđeno da u razdoblju od 2002. do 2008. godine kada se bavila navedenom djelatnosti, nije vodila trgovačke i poslovne knjige ili druge poslovne isprave koje je bila dužna voditi. Državnom proračunu Republike Hrvatske ovim je nanijeta šteta od 299 160 kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 60-godišnjakinja je kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu za dva kaznena djela utaja poreza ili carine i povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.



Stranica