Utaja poreza

Slika lova.jpg

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta PU primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom s područja Kastva, zbog osnove sumnje da je počinio kazneno djelo utaja poreza ili carine.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta PU primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom s područja Kastva, zbog osnove sumnje da je počinio kazneno djelo utaja poreza ili carine. Utvrđeno je da je 2009. godine kao odgovorna osoba građevinske tvrtke iz Kastva, odnosno osnivač i direktor, s ciljem izbjegavanja plaćanja poreza na dodanu vrijednost u knjizi izlaznih računa propustio evidentirati obavljene građevinske radove. Izvršene radove nije evidentirao u poslovnim knjigama svoje tvrtke, a također je neprikazivanjem svih računa, smanjio osnovicu za obračun poreza za dobit za 2009. godinu.

Navedenim postupcima svojem poduzeću je pribavio protupravnu imovinsku korist od 941 937,42 kn, za koliko je oštetio Državni proračun Republike Hrvatske. Uz 56-godišnjaka, kazneno je prijavljena i navedena građevinska tvrtka iz Kastva.



Stranica