Utaja poreza

Slika kovanice_o2.jpg

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 70 i 55 godina zbog sumnje da su počinili kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. 

FOTO: Ilustracija 

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 70 i 55 godina zbog sumnje da su počinili kaznena djela iz  domene gospodarskog kriminaliteta.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su u svojstvu direktora i tajnika jedne od sportskih udruga s područja Primorsko-goranske županije u razdoblju od 2005. do 2007. godine oštetili Državni proračun Republike Hrvatske za oko 256 000 kuna. Naime, zaposlenicima udruge te drugim osobama u gotovini su isplaćivali dio mjesečnih primitaka. Navedene isplate nisu prikazivali u poslovnim knjigama te su tako izbjegavali plaćanje obveza poreza na dohodak.

Obojica su kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu za tri kaznena djela utaja poreza ili carine, a za ova kaznena djela prijavljena je i sportska udruga sukladno Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.



Stranica