​Uspješna provedba akcije „Mir i dobro“

Slika /AKCIJE/MID/mir%20i%20dobro%20copy.jpg

Tijekom akcije u Primorsko-goranskoj županiji nisu zabilježeni slučajevi ozljeđivanja osoba niti smrtnog stradavanja

FOTO: Ilustracija
 
U ponedjeljak, 9. siječnja, dovršena je operativna akcija „Mir i dobro“ koja se na području cijele Hrvatske tradicionalno provodi još od 1993. godine.  Akcija je trajala od 12. prosinca, a provedena je s ciljem osiguranja povoljnog stanja javnog reda i mira, kao i općeg stanja sigurnosti građana, odnosno, sprječavanja prodaje i nedozvoljene uporabe pirotehničkih sredstava te stradavanja ljudi i imovine.
 
U sklopu akcije policijski službenici na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske oduzeli su od građana dva komada oružja, 505 komada streljiva, jednu ručnih bombu i tri komada pirotehničke galanterije. Zbog nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava te nezakonite uporabe pirotehnike utvrđen je jedan prekršaj i prijavljena jedna osoba, kao i dva kaznena djela za koja su kazneno prijavljene dvije osobe.
 
Tijekom ove akcije zabilježena su dva propucavanja imovine (automobila), a nisu zabilježeni slučajevi ozljeđivanja osoba niti smrtnog stradavanja.
 
Na području Primorsko-goranske županije u okviru akcije su u osnovnim i srednjim školama policijski službenici za prevenciju Policijske uprave primorsko-goranske proveli 16 predavanja na temu opasnosti od neopreznog i nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima, na kojima su sudjelovala 483 učenika.
 
Završetkom još jedne uspješne provedbe akcije „Mir i dobro“ zahvaljujemo građanima na suradnji i doprinosu u provedbi akcije, koja je omogućila da blagdani na području naše policijske uprave proteknu u mirnom i svečanom ozračju.
Dodajemo i kako je to sigurno rezultat višegodišnjeg sustavnog djelovanja policije na prevenciji korištenja pirotehničkih sredstava uz ovu, kao provedenim i drugim akcijama.   
 

Stranica