Upalite svjetla na vozilima!

Slika svjetla1.jpg

Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, u razdoblju zimskog računanja vremena na motornom vozilu za vrijeme vožnje danju moraju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla. 

FOTO: Ilustracija 

Zimsko računanje vremena započinje u nedjelju, u noći s 26/27. listopada,  pomicanjem za jedan sat unatrag tako da se vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata.

Stoga podsjećamo vozače da sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, u razdoblju zimskog računanja vremena na motornom vozilu za vrijeme vožnje danju moraju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla. Isto tako, vozači bicikla od prvog sumraka do potpunog svanuća te u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. Vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu.

U slučaju nepoštivanja zakonskih odredbi propisana je novčana kazna u iznosu od 300 kuna.

Apeliramo na vozače da tijekom vožnje na vozilu imaju upaljena svjetla kako bi bili što uočljiviji drugim sudionicima u prometu.



Stranica