Umjesto u samoizolaciji, zatečeni na gradilištu, u policijskoj upravi, na benzinskoj postaji....

Slika /vijesti/2020/corona20mup3.jpg

Najveći broj prekršitelja je zatečeno prilikom prijelaza državne granice na GP Pasjak i Rupa, ali prekršitelji su zatečeni i u Krku, Opatiji, Rijeci

FOTO: Ilustracija
 
U proteklih tjedan dana na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske utvrđeno je ukupno 36 kršenja važećih mjera samoizolacije kod hrvatskih i stranih državljana.
 
Najveći broj prekršitelja je zatečeno prilikom prijelaza državne granice na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa, no, u kršenju važeće mjere samoizolacije zatečena su i četiri kosovska državljana, starosti od 26 do 36 godina, na području Opatije.
Oni su, naime, unatoč im određenoj mjeri samoizolacije na području Osječko-baranjske županije došli u Opatiju i višekratno odlazili obavljati građevinske poslove na gradilište. U Opatiji je evidentiran u kršenju mjere i hrvatski državljanin koji je pri tome počinio i kazneno djelo krađe otuđivši iz kioska nekoliko artikala zbog čega je nad njime provedeno kriminalističkog istraživanje. Po završetku istog je prekršajno sankcioniran prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a zbog kaznenog djela krađe je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.  
 
Osim spomenutih osoba, u prostorijama ove Policijske uprave zatečeno je troje hrvatskih državljana, starosti 25, 31 i 67 godina, koji su s određenom mjerom samoizolacije pristupili u šalter salu upravnih poslova, zatim je u prometu na području Kantride u Rijeci zaustavljen 37-godišnji hrvatski državljanin koji je kršio mjeru samoizolacije, dok je na Krku zatečen 33-godišnji hrvatski državljanin na benzinskoj postaji pri kupovini benzina koji kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu.
 
Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti svima su izdani prekršajni nalozi, a 33-godišnjaku na Krku i prema odredbama Zakona o osobnoj iskaznici.
 
 
 
 

Stranica