Uhvaćen višestruki počinitelj

Slika uhicenik01.jpg

FOTO: Ilustracija 

Policijski službenici I. i II. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje te kazneno prijavili 24-godišnjaka iz Rijeke poradi osnovane sumnje da je počinio tri teške krađe, krađu te  razbojništvo u pokušaju.

Ova kaznena djela je počinio na području Rijeke u razdoblju od listopada 2011. godine do sredine veljače 2012. godine. Tako je utvrđeno kako je 16/17. veljače ove godine provalio u prostorije pehlinskog Kluba umirovljenika te otuđio muzičku liniju, mikrofone i više komada praznih plastičnih boca. Također je utvrđeno da je u prosincu prošle godine  na području Pehlina provalio u ugostiteljski objekt, a na području Zameta počinio krađu. Otuđio je novac, prijenosno računalo, bezalkoholna pića, bankovne kartice i druge predmete. Isto tako policija je otkrila kako je u listopadu prošle godine pokušao počiniti razbojništvo uz prijetnju oružjem nad prodavačicom trgovine na području Zameta.

Nadalje, ovaj 24-godišnjak je početkom studenog prošle godine provalio u ribarski brod privezan na Adamićevu gatu u Rijeci. Na štetu 39-godišnjeg vlasnika iz okolice Svete Nedjelje otuđio je šest signalnih baklji, lampe za spašavanje i vagu, dok je na štetu trojice članova posade, starosti 33 do 62 godine, otuđio novac, televizor, mobitele, putne torbe i odjeću.

Dio ukradenih stvari je pronađen i vraćen vlasnicima. Ovim kaznenim djelima Klub umirovljenika, riječka tvrtka, 48-godišnjak iz Rijeke te vlasnik i posada broda oštećeni su za sveukupno oko 13 600 kuna.



Stranica