Uhićene lažne maserke, krađama oštetile više osoba za oko 400.000 kuna

Slika /A%20Nove%20Fotke/Uhi%C4%87enik.jpg

Počiniteljice su iskoristile nepažnju oštećenika starije životne dobi te im u stanovima otuđile novac, nakit i druge vrijedne predmete u vrijednosti oko 400.000 kuna

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji sa službenicima I. i II. policijske postaje Rijeka, proveli su kriminalističko istraživanje nad dvjema hrvatskim državljankama, starosti 23 i 38 godina, osumnjičenima za više kaznenih djela teške krađe.
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičene od početka ove godine uglavnom na području grada Rijeke, ali i Opatije, oštetile više građana kojima su ponudile usluge masiranja. Naime, lažno se predstavljajući kao zdravstvene djelatnice-maserke, ponudile su im besplatnu masažu ili mjerenje tlaka i sl. kako bi ušle u njihove stanove te ih potom okrale. Počiniteljice su tako iskoristile povjerenje oštećenika, kao i njihovu stariju životnu dob, odnosno narušeno zdravstveno stanje, pa dok ih je jedna masirala ili mjerila tlak, druga je za to vrijeme iskoristila njihovu nepažnju te im otuđila  novac, nakit i druge vrijedne predmete u ukupnoj vrijednosti oko 400.000 kuna.

Zbog osnova sumnje u počinjenje više kaznenih djela teške krađe, po završetku istraživanja su obje osumnjičenice kazneno prijavljene mjerodavnom državnom odvjetništvu, a 23-godišnjakinja je i predana pritvorskom nadzorniku.
 
U cilju sprječavanja počinjenja ove vrste kaznenih djela, pozivamo i nadalje sve građane, osobito one starije životne dobi, na maksimalni oprez kao i da nepoznate osobe te osobe čiji identitet nisu provjerile, ne puštaju u svoje domove kako ne bi postale materijalno oštećene nekim od navedenih kaznenih djela krađe.

Stranica