Uhićena dvojica osumnjičenika za više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta

Slika 2021/lisice.jpg

Osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu

FOTO: Ilustracija

Nastavno na ranije postupanje u suradnji s Policijskom upravom istarskom,  policijski službenici I. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 28-godišnjih hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta i kaznenog djela računalne prijevare.
 
Prvoosumnjičeni 28-godišnjak je od srpnja prošle do sredine svibnja ove godine počinio sedam kaznenih djela teške krađe na način da je u tri navrata na području Rijeke iz rezervoara lokomotive, kamiona i osobnog vozila otuđio oko 770 litara goriva. Osim toga, sumnjiči se da je u četiri navrata na području Rijeke provalio u poslovni prostor i otuđio perilicu za rublje i higijenske proizvode, potom u dva ugostiteljska objekta i trgovinu odakle je otuđio novac, suhomesnate i riblje  proizvode, kuhinjske noževe, alkoholna pića i ostale predmete.
 
Također, od siječnja do sredine svibnja ove godine spomenuti je pokušao provaliti u stan i poslovni prostor na području Rijeke.
 
Obojica hrvatskih državljana sumnjiče se da su od ožujka do kraja srpnja ove godine počinili pet kaznenih djela krađe na način da su iz poslovnog prostora na području Rijeke otuđili novac, fotoaparat, aparat za kavu, prijenosno računalo, televizor, dok su iz garderobe kulturne ustanove na području Rijeke otuđili su ruksak, više mobitela, prijenosno računalo  i ostalo.
Osim navedenog, napravili su nekoliko novčanih transakcija ukradenom bankovnom karticom čime su počinili kazneno djelo računalne prijevare.
 
Materijalna šteta procjenjuje se na oko 42 580 eura.
 
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu. 
 

Stranica