Ugrožavanja prometa i izigravanja zabrana

Slika alkotest02.jpg

Na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske u vremenskom razdoblju od 07. do 10. travnja evidentirano je pet prekršaja ugrožavanja javnog prometa i dva kaznena djela izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.  

FOTO: Ilustracija 

Na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske u vremenskom razdoblju od  07. do 10. travnja evidentirano je pet prekršaja ugrožavanja javnog prometa i dva kaznena djela izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

Provjerom alkoholiziranosti vozačima je izmjerena koncentracija alkohola od 1,56 do 3,35 g/kg. Vozači, starosti od 24 do 50 godina pod utjecajem alkohola zatečeni su na području Bakra, Čabra, Delnica, Matulja i Cresa.

Rekordna koncentracija alkohola od 3,35 g/kg izmjerena je 29-godišnjaku s delničkog područja koji je 9. travnja oko 18,00 sati sudjelovao u prometnoj nesreći u mjestu Lučice pored Delnica. Upravljao je teretnim vozilom markeTAM 80 bez registarskih pločica. Dolaskom u raskrižje sa županijskom cestom udario je u teretno vozilo marke Mercedes kojim je upravljao 39-godišnji vozač iz okolice Delnica. 29-godišnji vozač je lakše ozlijeđen, a šteta se procjenjuje na oko 12 000 kuna.

Slijedeći po izmjerenoj koncentraciji alkohola od 3,08 g/kg je 50-godišnjak s područja Ičića zatečen 7. travnja  oko ponoći u Jušićima pored Matulja kako upravlja osobnim vozilom marke Opel combo.

Nadalje, 9. travnja oko 21,10 sati na hreljinskom području policija je zaustavila 24-godišnjaka sa šireg područja Bakra koji je upravljao osobnim vozilom marke Ford fiesta. Uz koncentraciju alkohola od 1,57 g/kg, utvrđeno je kako ima važeću zabranu upravljanja vozilom „B“ kategorije.

U subotu, 7. travnja u Cresu je zatečen 29-godišnji Zagrepčanin, vozač VW golfa pri koncentraciji alkohola od 1,58 g/kg, dok je istog dana u mjestu Crni Lazi  zatečen 31-godišnjak s čabarskog područja, vozač osobnog vozila Hyundai  pri koncentracijom alkohola od 1,56 g/kg.

Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilima vozači zatečeni pod utjecajem alkohola su zadržani te prekršajno prijavljeni poradi počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Protiv 24-godišnjaka sa šireg područja Bakrate protiv 33-godišnjeg Riječanina kojeg je policija zaustavila 9. travnja na Krčkom mostu s važećom zabranomupravljanja vozilom „B“ kategorije, slijede kaznene prijave poradi počinjenja kaznenog djela izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.



Stranica