Ugrožavali promet na cestama

Slika alkotest02.jpg

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske tijekom jučerašnjeg dana te noćas zaustavili su pet vozača/vozačica osobnih vozila pod utjecajem alkohola. Tako je noćas oko 3,40 sati na području Viškova zaustavljena 24-godišnja vozačica VW Golfa iz Rijeke   

FOTO: Ilustracija 

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske tijekom jučerašnjeg dana te noćas zaustavili su pet vozača/vozačica osobnih vozila pod utjecajem alkohola.

Tako je noćas oko 3,40 sati na području Viškova zaustavljena 24-godišnja vozačica VW Golfa iz Rijeke koja je zbog vožnje pod utjecajem alkohola isključena iz prometa. Usprkos tome policija ju je ponovo, oko 4,40 sati zatekla za volanom u naselju Blažići. Izmjerena joj je koncentracija alkohola od 1,32 g/kg te su protiv nje podnijeti optužni prijedlozi zbog više prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najveću izmjerenu koncentracijom alkohola u organizmu od 2,66 g/kg imao je 27-godišnji Riječanin koji je jučer oko 17,50 sati izazvao prometnu nesreću. Srećom nije bio ozlijeđenih osoba već je nastala materijalna šteta od oko 4 000 kuna. Do nesreće je došlo kada se s osobnim vozilom VW Polo s parkirališta u Krešimirovoj ulici u Rijeci pokušao uključiti u promet te pri tom udario u parkiranu Opel corsu, zagrebačkih registracijskih oznaka u vlasništvu jedne crkve.

Nadalje, oko 1,30 sati u noći 22. svibnja u naselju Rubeši, na području Kastva zaustavljen je 28-godišnjak s područja Matulja. On je upravljao VW Passatom  pri koncentraciji alkohola od 1,90 g/kg. Također, policija je utvrdila kako je prošao na znak crvenog svjetla na mjestu gdje je promet zbog radova na cesti reguliran privremenom svjetlosnom signalizacijom te da ne posjeduje valjanu vozačku dozvolu već je policiji predočio stranu vozačku dozvolu kojoj je istekao rok važenja.

Jučer oko 16,30 sati delnička policija dobila je dojavu građana kako se na auto cesti pored Golubinjaka u pravcu Rijeke po zaustavnoj traci sporo kreće osobno vozilo Citroen AX. Dolaskom na mjesto događaja zatečeno je zaustavljeno navedeno vozilo pored kojeg je ležao 59-godišnjak iz Vrbovskog. Ovom je vozaču izmjerena koncentracija alkohola od 2,03 g/kg.

Pod utjecajem alkohola od 1,84 g/kg te s važećom zabranom upravljanja „B“ kategorijom oko 2,50 sati u noći 22. svibnja u riječkoj Adamičevoj ulici zatečen je 35-godišnji Riječanin koji je upravljao Ford focusom.

Vozači/vozačice zatečeni pod utjecajem alkohola su zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilima zadržani te prekršajno prijavljeni zbog vožnje pod utjecajem alkohola, ali i drugih prekršaja iz Zakona  o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica