Ugrožavali promet na cestama

Slika alkohol.jpg

Policijski službenici ove Policijske uprave u razdoblju od 13. do 17. travnja evidentirali su više osoba koje su upravljale motornim vozilima pod utjecajem alkohola ili su vozili uz

Foto: Ilustracija

Policijski službenici ove Policijske uprave u razdoblju od 13. do 17. travnja evidentirali su više osoba koje su upravljale motornim vozilima pod utjecajem alkohola ili su vozili uz prethodno izrečenu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilom.

Zabilježeno je pet slučajeva u kojima su vozači počinili prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola u rasponu od 1,61 do 1,82 ‰ alkohola u krvi. U dva slučaja nesavjesni vozači su počinili kazneno djelo izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, jer su vozili uz prethodnu izrečenu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilom.

Tako je 14. travnja oko 3 sata u Čavlima zaustavljen osobni automobil marke Renault, kojim je upravljao 28-godišnjak iz Krasice. Alkometrom mu je izmjereno 1,82 ‰ alkohola u krvi, te je utvrđeno kako je upravljao vozilom iako mu je prethodno izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanje vozilom.

Slijedećeg dana oko 2 sata u Rijeci je zaustavljen jedan drugi 28-godišnjak iz Rijeke, također pod utjecajem alkohola od 1,72 ‰. Upravljao je osobnim vozilom Volkswagen bez registarskih pločica i bez položenog vozačkog ispita. Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko utvrdili su da je 15. travnja oko 1 sat 27-godišnjak iz Vrbovskog izazvao lakšu prometnu nesreću, koji je upravljao  Peugeotom s 1,61 ‰ alkohola u krvi. Istog dana, u mjestu Tršće policija je zaustavila 23-godišnjaka iz okolice Čabra, koji je Opelom delničkih oznaka upravljao pri 1,79 ‰ alkohola u krvi.

Dana 16. travnja policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka zaustavili su 46-godišnjaka iz Kastva, zbog prekoračenja brzine u Liburnijskoj ulici u Rijeci. Provjerama u evidencijama MUP-a utvrđeno je kako je upravljao vozilom Ford uz prethodno izrečenu zaštitnu mjeru upravljanja vozilom.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju policijski službenici će protiv počinitelja podnijeti odgovarajuće prekršajne ili kaznene prijave.



Stranica