Udario u službeno vozilo i pronađena mu droga

Slika 2021/policija%20natpis.JPG

Oglušio se o svjetlosne i zvučne znakove policije za zaustavljanje te je kod prestrojavanja udario u policijsko vozilo

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici su jučer, 10. veljače, kod naplatne postaje Kikovica, tijekom redovnog nadzora prometa pokušali zaustaviti vozilo marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka, ali se vozač oglušio se o svjetlosne i zvučne znakove policije za zaustavljanje te nastavio vožnju.

Prilikom prestrojavanja ulijevo na drugu prometnu traku od desnog ruba kolnika, udario je u policijsko vozilo. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je počinitelj, 40-godišnji hrvatski državljanin, upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Također, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, provedena je pretraga osobnog vozila i osobe te je pronađeno oko 70 grama kokaina, krivotvorena vozačka dozvola i drugi predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelom.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Osim toga, prekršajno je sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica