Učinite svoj dom sigurnijim – sudjelujte u akciji „Manje oružja, manje tragedija“

Slika AKCIJE/momt04.jpg

Pozivamo i ostale građane da se pridruže spomenutoj akciji i dragovoljno, bez ikakvih sankcija policiji predaju

FOTO: Ilustracija

U proteklih desetak dana četvero građana s područja Policijske uprave primorsko-goranske, odnosno s područja Rijeke, Kastva, Krka i Opatije dragovoljno je sudjelovalo u akciji „Manje oružja, manje tragedija“. Spomenuti građani obratili su se policiji kako bi iz svojih domova uklonili potencijalno  opasne predmete. Na ovaj način policijski službenici nadležnih policijskih postaja i Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave na siguran su način od građana preuzeli: više od 820 komada puščanog streljiva različitih kalibara, automatsku pušku, četiri spremnika za streljivo te dvije ručne bombe.
 
Pozivamo i ostale građane da se pridruže spomenutoj akciji i dragovoljno, bez ikakvih sankcija policiji predaju: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljivo s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno i drugo zabranjeno oružje, razna minsko-eksplozivna sredstva i slične predmete. Radi predaje navedenih predmeta građani nogu nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju, nakon čega će po navedene predmete doći policijski službenici u civilnoj odjeći i vozilu bez policijskih oznaka te ih od građana preuzeti na siguran način.
Podsjećamo, cilj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ je senzibiliziranje javnosti i poticanje građana na legalizaciju i dragovoljnu predaju oružja radi  smanjenja neželjenih posljedica, a sve dodatne informacije građani mogu dobiti pozivom na besplatan broj telefona 0800 8892.


Stranica