Učenici Crikvenice i Vinodolske općine sudjelovali u programu „Prvi koraci u prometu“

  • Slika /2022/CRK-PROMET-GLAVNA-15.2..jpg
  • Slika
  • Slika

Predavanja i praktični dio učenicima su održali policijski službenik i djelatnik Doma mladih koji su postavili prometni poligon opremljen semaforima, horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, kao i pješačkim prijelazima

FOTO: PU primorsko-goranska
 
U nastavku provedbe programa „Prvi koraci u prometu“ policijski službenici Policijske postaje Crikvenica su u suradnji s djelatnicima Doma mladih Rijeka organizirali preventivnu akciju u cilju zaštite djece kao najugroženije skupine sudionika u prometu.
 
Ovom akcijom su obuhvaćeni učenici 1. razreda osnovnih škola na području Crikvenice, Novog Vinodolskog te Vinodolske općine, a sadržaji programa usmjereni su na povećanje sigurnosti djece u prometu, usvajanje znanja i vještina pravilnog ponašanja u prometu,  kao i njihovom sigurnom kretanju od kuće do škole.

Program „Prvi koraci u prometu“ provodi se u trajanju od dva školska sata, teorijski dio-predavanjima u učionicama, a praktični dio na školskom igralištu, odnosno u sportskim dvoranama u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama.
 
Predavanja i praktični dio učenicima su održali i savjetovali ih policijski službenik Zoran Škoro te djelatnik Doma mladih Josip Šarlija koji su postavili i mali prometni poligon opremljen semaforima, horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, kao i pješačkim prijelazima. Tako su djeca imala priliku usvojiti osnovna znanja i vještine kretanja u prometu.
 
Inače, preventivni program  „Prvi koraci u prometu“ provodi se od 1998. godine u suradnji policijskih službenika prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske s djelatnicima Doma mladih Rijeka te Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama s nadležnim službama Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.
 

Stranica