​U tri dana zabilježeno osam naleta vozila na divljač

Slika /Ilustr/naslovnica.jpg

Upozoravamo vozače koji sudjeluju u naletu na životinje na cesti da odgovaraju prema odredbama važećeg Zakona, ako se utvrdi da su kršili prometne propise

FOTO: Ilustracija

U protekla tri dana policija je na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirala osam naleta vozila na divljač.

Spomenuti naleti dogodili su se na području Fužina, Kostrene, Matulja, Mošćeničke Drage, zatim otoka Krka, Veprinca kod Opatije te Vrbovskog gdje je na vozila naletjela srneća divljač. U prometnoj nesreći u Kostreni je srneća divljač naletjela na autobus, dok su u svim ostalim događajima sudjelovala osobna vozila.

Vozač osobnog vozila koji je sudjelovao u nesreći, 20. lipnja, na području Veprinca je pri tome lakše ozlijeđen, kao i njegov suvozač. U ovim nesrećama ukupna materijalna šteta je procijenjena na oko 78 tisuća kuna.
 
U cilju sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, molimo vozače da budu oprezni na cestama, posebice u jutarnjim i večernjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. Napominjemo k tome kako vozači vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, ako se utvrdi da je do toga došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ukoliko su vozili neprilagođenom brzinom kretanja, odgovaraju prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica