U sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“

Slika /AKCIJE/momt04.jpg

Građani koji u sklopu akcije dragovoljno predaju oružje, streljivo i druge opasne predmete neće biti niti prekršajno niti kazneno sankcionirani.

FOTO: Ilustracija

Od početka travnja u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“,  građani s područja Delnica, Skrada, Rijeke i Viškova policiji su predali dvije automatske puške sa šest pripadajućih spremnika i tromblonskim nastavkom, pet ručnih bombi, tromblonsku minu,  oko 500 komada raznog streljiva, više komada detonatorskih kapisli t nekoliko spremnika za streljivo.
Podsjećamo, spomenuta akcija kontinuirano se provodi od 2007. godine, a građani koji u sklopu akcije dragovoljno predaju oružje, streljivo i druge opasne predmete neće biti niti prekršajno niti kazneno sankcionirani.  Akcijom se nastoji senzibilizirati javnost i potaknuti građane na legalizaciju i dragovoljnu predaju oružja kako bi se smanjile neželjene posljedice koje mogu nastati uslijed nezakonitog držanja oružja.  Stoga, iz istih razloga građane upozoravamo da potencijalno opasne predmete ne ostavljaju na mjestima koja su dostupna drugim osobama (kontejneri za smeće, šume, livade i slično).
Detaljne informacije moguće je dobiti  i pozivom na besplatan broj telefona akcije „Manje oružja, manje tragedija“, 0800 8892.
 

Stranica