U Rijeci održan sastanak policijskih časnika za vezu

Slika Mdjnrdno_prtkl/liais-mala.jpg

Foto: PU primorsko-goranska

Danas je u Policijskom domu u Rijeci održan sastanak stranih policijskih časnika za vezu, akreditiranih za suradnju s Republikom Hrvatskom. Sastanak je tradicionalno organizirao austrijski policijski časnik za vezu uz potporu Saveznog ministarstva unutarnjih poslova Republike Austrije, s ciljem stalnog poboljšanja suradnje policija regije i cijelog svijeta. Sastanku su uz policijske časnike Austrije, Češke, Francuske, Italije, Japana, Kanade, Mađarske, Njemačke, Slovačke i Španjolske prisustvovali i predstavnici Ravnateljstva policije.

Načelnica Policijske uprave primorsko-goranske Senka Šubat je kao domaćin sastanka uvodnim govorom pozdravila prisutne časnike za vezu. Istaknula je važnost međunarodne razmjena podataka prilikom provođenja kriminalističkih istraživanja, bilo u Hrvatskoj, bilo na međunarodnoj razini. Dosadašnju suradnju je ocijenila vrlo dobrom, a kako će Hrvatska uskoro postati član Europske Unije, postoji obostrani interes za direktan i brz pristup informacijama.

Predstavnici Ravnateljstva policije su prisutnima prezentirali novi ustroj hrvatske policije i trenutne značajne projekte koje provodi Ravnateljstvo policije; pripremne mjere za pristup Europskoj Uniji, osobito iz perspektive granične i kriminalističke policije; aktivnosti i mjere hrvatske policije u suzbijanju krijumčarenja oružje i terorizma; sustav izobrazbe policijskih službenika u Hrvatskoj te daljnje mogućnosti unaprijeđenija suradnje časnika za vezu i Ravnateljstva policije.



Stranica