U prometnoj nesreći poginuo njemački motociklist

Slika /brzina.jpg

Tijekom jučerašnjeg dana dogodilo se 14 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba, nažalost smrtno stradala, četiri su osobe teško ozlijeđene, a jedna lakše

FOTO: Ilustracija
 
U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 12.30 sati na DC 100 između Osora i Nerezina,  nažalost je smrtno stradao 41–godišnji njemački državljanin. Upravljajući motociklom marke Yamaha, njemačkih registarskih oznaka, kretao se iz Osora u smjeru Malog Lošinja te nije prilagodio brzinu kretanja pa je u zavoju izgubio nadzor nad vozilom i s motociklom pao na kolnik.
Unatoč pruženoj hitnoj pomoći, od zadobivenih ozljeda preminuo je na mjestu nesreće. Za vrijeme trajanja očevida, odnosno od 13.15 do 15.46 sati, promet je bio zatvoren na ovom dijelu prometnice i odvijao se alternativnim pravcima.
 
Osim ove nesreće s preminulom osobom, tijekom jučerašnjeg dana dogodilo se još 13 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe teško ozlijeđene, a jedna lakše.
 
Izdvajamo teško ozlijeđena dva hrvatska državljana u prometnoj nesreći što se dogodila na širem području Novog Vinodolskog. Riječ je o 23-godišnjem vozaču teretnog vozila i njegovom 24-godišnjem suputniku. Do nesreće je došlo oko 14 sati kada je 23-godišnjak upravljajući vozilom marke Man, riječkih registracijskih oznaka, između mjesta Breze i Krmpote u zavoju izgubio nadzor i sletio s kolnika u provaliju dubine 20-ak metara. Iz oštećenog vozila ozlijeđene su izvadili vatrogasci JVP Crikvenica te su prevezeni u KBC Rijeka gdje su im dijagnosticirane teške ozljede.
 
Na području Novog Vinodolskog dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom koju je izazvao 55-godišnji vozač upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola. Oko 20.30 sati na ŽC 5094 upravljao je osobnim vozilom marke Hyundai, riječkih registracijskih oznaka, gdje je zbog neprilagođene brzine također u zavoju izgubio nadzor i s vozilom sletio izvan kolnika.

Priveden je u službene policijske prostorije i utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 2,62 g/kg. Zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, sankcioniran je u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
  
 

Stranica