U prekršaju 20 vozača mopeda i motocikla

Slika titov-mala.JPG

FOTO: PU primorsko-goranska 

Jučer, u vremenu od 12,00 do 16,00 sati prometna policija Policijske uprave primorsko-goranske provela je akciju usmjerenu na pojačani nadzor vozača mopeda i motocikala, kao i osoba koje se na njima prevoze. Akcija je provedena u suradnji s djelatnicima stanica za tehnički pregled vozila i djelatnicima radionica za servisiranje i popravak mopeda i motocikala, a korišteni su i uređaji za utvrđivanje najveće brzine kretanja mopeda koji ukazuju na povećanje zapremine motora, a samim tim i na skidanje blokada i mijenjanje tehničkih (tvorničkih) karakteristika motora.   

Tijekom akcije evidentirano je ukupno 66 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama. U prekršaju je zatečeno 20 vozača, i to 9 vozača motocikla i 11 vozača mopeda. Tako je evidentirano 5 prekršaja vožnje bez zaštitne kacige, pet tehnički neispravnih mopeda, tri prekršaja vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola ili drugih opojnih sredstava,  jedan neregistrirani motocikl  te drugi prekršaji.

Svi počinitelji prekršaja prekršajno su sankcionirani, a vozačima koji nisu počinili niti jedan prometni prekršaj uručen je prigodni poklon, USB stick u obliku zaštitne kacige.

Tijekom provođenja ove akcije nisu zabilježene prometne nesreće u kojima su sudjelovali vozači mopeda ili motocikla. Nažalost, u večernjim satima dogodila se prometna nesreća na području Krnjeva u Rijeci u kojoj je teško ozlijeđen vozač motocikla.

Policija i ovom prilikom sve sudionike u prometu podsjeća da vozači mopeda i motocikla čine jednu od najugroženijih skupina sudionika u prometu. U narednom razdoblju očekuje se sve veći broj mopeda i motocikla na našim prometnicama radi čega će djelatnici prometne policije provoditi niz preventivno-represivnih aktivnosti u cilju smanjenja stradavanja ove kategorije sudionika u prometu te kako bi i  drugim vozačima  ukazali na njihovu prisutnost u prometu

 



Stranica