​U ožujku evidentirano 390 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Slika /A%20Nove%20Fotke/pojas%20ilustracija%202.jpg

Prekršaji su utvrđeni kod 282 vozača osobnih i 78 vozača teretnih vozila te kod 21 putnika u osobnim vozilima, kao i kod devet putnika u teretnim vozilima

FOTO: Ilustracija
 
Proteklog mjeseca ožujka policijski službenici su u prometu među ostalim akcijama i pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji. U tom razdoblju su kontrolirali 1.621 vozilo, od kojih je 1.285 osobnih vozila, 297 teretnih vozila, šest autobusa i 33 ostalih vozila. Također je kontrolirano ukupno 2.310 osoba, od kojih su vozači navedenih vozila, 417 putnika u osobnim vozilima, zatim 44 u putnika u autobusima, 34 u teretnim i dva putnika u ostalim vozilima.  Pri tome je utvrđeno ukupno 390 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.
 
Navedeni prekršaji su utvrđeni kod 282 vozača osobnih i 78 vozača teretnih vozila te kod 18 putnika u osobnim vozilima, kao i kod devet putnika u teretnim vozilima. Spomenuti putnici bili su na prednjim sjedalima, dok je na stražnjim sjedalima osobnih vozila u prekršaju zatečena jedna odrasla osoba i dvoje djece.
 
Podsjećamo, sigurnosni pojas jedan je od najvažnijih elemenata sigurnosti vozača i putnika u vozilima, tzv. pasivna sigurnost. Zbog toga policija ima za cilj  upozoriti i osvijestiti vozače koji sjedaju u vozila i sudjeluju u prometu da obvezno koriste sigurnosni pojas, upozore i ostale putnike u vozilu na nužnost korištenja pojasa kako bi se na taj način povećala sigurnost vozača i putnika te spriječilo teže ozljeđivanje u slučaju nastanka prometne nesreće.
Stoga i ovom prilikom apeliramo na vozače i putnike u vozilima da koriste sigurnosni pojas, kako na prednjim sjedalima tako i na stražnjim sjedalima koja imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.
 
Inače, policijski službenici prometne policije svakodnevno nadziru sigurnost prometa na cestama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske te pri tom poduzimaju sve potrebne mjere radi prevencije činjenja prometnih prekršaja i stradavanja sudionika u prometu.
 

Stranica