U Opatiji održana edukativna radionica za turističke djelatnike

Slika //opa_er_mala.jpg

Foto: PU primorsko-goranska

U kongresnoj dvorani Ville Antonio u Opatiji danas je održana edukativna radionica namijenjena turističkim djelatnicima područja Liburnije. Predavanje su već tradicionalno zajednički organizirali Policijska uprava primorsko-goranska i Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s turističkim zajednicama - članicama. Danas je održana prva od sedam edukativnih radionica, predviđenih za pripremu turističkih djelatnika Primorsko-goranske županije.

Uvodnim govorom nazočne je pozdravila direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov. Zahvalila se turističkim djelatnicima na velikom odazivu, što pokazuje da je prisutan veliki interes za ovakvim vidovima edukacija. Izjavila je kako znatan broj gostiju koji dolaze u Primorsko-goransku županiju cijene visoku razinu sigurnosti na Kvarneru pa se stoga zadovoljni vraćaju i slijedećih godina.

Senka Šubat, načelnica Policijske uprave primorsko-goranske, je izrazila nadu kako će turistički djelatnici od policije čuti niz savjeta, uputa i preporuka kako bi zajednički prevenirali kažnjiva djela, odnosno kako da vlastitim angažmanom smanje  eventualne ugroze u svojim objektima i u konačnici osiguraju miran dolazak i boravak svojim gostima. Najavila je i skorašnji završetak drugih projekata koje Policijska uprava primorsko-goranska provodi u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera, kao što su: info i promo materijali i priručnik vezan uz sigurnost u turizmu.

Samo predavanje bilo je podijeljeno u dva dijela. U prvom je voditelj Protueksplozijskog odjela Kruno Kaurić govorio o postupanju prigodom dojave i pronalaska eksplozivne naprave te postupanju nakon same eksplozije. U drugom dijelu radionice je načelnik Policijske postaje Damir Brnas informirao prisutne djelatnike kako na konkretnim primjerima povećati stanje sigurnosti za vrijeme turističke sezone, odnosno kako samozaštitom smanjiti broj štetnih događaja i kako pomoći policiji u rješavanju problema.

Predavanje je pratilo 40-ak turističkih djelatnika iz hotela s područja Opatije i Mošćeničke Drage, turističkih zajednica Kvarnera, Opatije, Matulja i Lovrana, Hrvatske gospodarske komore, Primorsko-goranske županije te udruga obiteljskog smještaja.



Stranica