U okviru akcije "Manje oružja , manje tragedija"

Slika /AKCIJE/momt02.jpg

Pozivamo građane koji slučajno pronađu bilo kakvo eksplozivno sredstvo, oružje ili streljivo da ga ne diraju, već odmah pozovu policiju na broj 192!

FOTO: Ilustracija

U proteklih desetak dana policija je evidentirala tri pronalaska te četiri dragovoljne predaje oružja i eksplozivnih sredstava. U šumskom području u Rijeci jedan je građanin pronašao školsku vojnu minu, dok su na području Opatije i Raba građani pronašli odbačenu ručnu bombu M-75 te topovsko streljivo zaostalo iz 2. svjetskog rata.
 
Ostalih četvero građana s područja Crikvenice, Gorskog kotara i Rijeke dragovoljno su predali jednu automatsku pušku marke „Crvena Zastava“ s pripadajuća dva spremnika, tromblonski nastavak, ručnu bombu M-75 te 396 komada različitog streljiva. Navedena sredstva preuzeli su djelatnici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave te će se zbrinuti prema pravilima struke.
 
Zahvaljujemo ovim savjesnim građanima te pozivamo ostale građane koji slučajno pronađu bilo kakvo eksplozivno sredstvo, oružje ili streljivo da ga ne diraju, već da odmah pozovu policiju na broj 192. Nakon poziva na mjesto na kojem se opasno sredstvo nalazi doći će policijski službenici u civilu i ta sredstva sigurno preuzeti.
Posebno molimo da se takva sredstva ne ostavljaju na različitim mjestima u prirodi (šume, more, jezera, rijeke) ili u parku, kao ni na odlagalištima otpada, zbog sigurnosti ostalih građana.
Podsjećamo kako je u okviru akcije „Manje oružja-manje tragedija“ moguće dragovoljno predati nelegalno oružje, streljivo i druga minsko-eksplozivna sredstva bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija.
 
Više  informacija o dragovoljnoj predaji oružja i provedbi akcije „Manje oružja-manje tragedija“  mogu se dobiti pozivom na besplatni broj telefona 0800 88 92.

Stranica