U okviru akcije „Manje oružja, manje tragedija“

Slika /AKCIJE/momt01.jpg

Posebno molimo građane da eksplozivna sredstva ne ostavljaju na odlagalištima otpada ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi jer time ugrožavaju živote drugih ljudi 

FOTO: Ilustracija
 
Akcija „Manje oružja - manje tragedija“ u kojoj je moguće bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija dragovoljno predati sve vrste oružja i eksplozivnih sredstava još uvijek je u tijeku.

Tako je u proteklih nekoliko dana policija od dvoje građana s područja Rijeke preuzela oružje i minsko-eksplozivna sredstva. Riječ je o dvije puške s pripadajuća tri okvira za strojnicu, dvije ručne bombe-M-75 i 59 komada različitog streljiva koja su preuzeli policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske i zbrinut će se prema pravilima struke.
 
Zahvaljujemo savjesnim građanima te molimo sve ostale građane, koji eventualno još uvijek čuvaju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva da se također pridruže akciji i bez straha policiji predaju takva sredstva.
Za dragovoljnu predaju oružja i ostalih eksplozivnih sredstava dovoljno je nazvati policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Po pozivu će na adresu gdje se ta sredstva nalaze doći policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez oznaka, čime se građanima jamči anonimnost, kao i sigurno preuzimanje tih sredstva.
 
Posebno molimo građane da takva sredstva ne ostavljaju na odlagalištima otpada, kod kontejnera ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi (parkovi, šume, more, rijeke, jezera) jer time ugrožavaju živote drugih ljudi. 
 
Više informacija o predaji oružja i provedbi Akcija mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
 
 
 

Stranica