U okviru akcije "Manje oružja, manje tragedija"

Slika /AKCIJE/momt01.jpg

Zahvaljujemo savjesnim građanima na dragovoljnim predajama te pozivamo ostale građane koji pronađu eksplozivno sredstvo ili oružje da ga ne diraju, već da odmah pozovu policiju na broj 192.

FOTO: Ilustracija
 
U proteklih desetak dana policija je evidentirala dva pronalaska te četiri dragovoljne predaje oružja i eksplozivnih sredstava. U šumskom području u Rijeci jedan je građanin pronašao minobacačku minu zaostalu iz 2. svjetskog rata, dok je drugi građanin pronašao odbačene tri ručne bombe M-75 i M52.
 
Ostalih četvero građana s područja Gorskog  kotara, Krka, Matulja i Rijeke dragovoljno su predali dvije automatske puške s pripadajućim spremnicima, tromblonski dodatak za automatsku pušku M70, tri pištolja, četiri ručne bombe te 1368 komada različitog streljiva. Uz to su predana i 82 komada dinamita u štapinima i detonatorske kapisle, zaostale iz 2. svjetskog rata.
Navedena sredstva preuzeli su djelatnici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave koja će se zbrinuti prema pravilima struke.
 
Zahvaljujemo ovim savjesnim građanima te pozivamo ostale građane koji slučajno pronađu bilo kakvo eksplozivno sredstvo, oružje ili streljivo da ga ne diraju, već da odmah pozovu policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Nakon poziva na mjesto na kojem se opasno sredstvo nalazi doći će policijski službenici u civilu i ta sredstva sigurno preuzeti.

Posebno molimo da se takva sredstva ne ostavljaju na različitim mjestima u prirodi (šume, jezera, rijeke ili more)u parku, kao ni na odlagalištima otpada, zbog sigurnosti ostalih građana.
Podsjećamo kako je u okviru akcije „Manje oružja-manje tragedija“ moguće dragovoljno predati nelegalno oružje, streljivo i druga minsko-eksplozivna sredstva bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija.
 
Više  informacija o dragovoljnoj predaji oružja i provedbi akcije „Manje oružja-manje tragedija“  mogu se dobiti pozivom na besplatni broj telefona 0800 88 92.
 

Stranica