U okviru akcije „ Manje oružja-manje tragedija“

Slika /AKCIJE/momt04.jpg

Molimo sve ostale građane, koji eventualno još uvijek posjeduju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva, da se također pridruže akciji i bez straha policiji predaju takva sredstva. Za dragovoljnu predaju oružja i ostalih eksplozivnih sredstava dovoljno je nazvati policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju

FOTO: Ilustracija

Akcija „Manje oružja - manje tragedija“ u kojoj je moguće bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija dragovoljno predati sve vrste oružja i eksplozivnih sredstava još uvijek je u tijeku. U proteklih nekoliko dana policija je od  građanina s područja Opatije zaprimila devet komada različitog streljiva i i jednu baklju koje su preuzeli policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske i zbrinut će se prema pravilima struke.

Zahvaljujemo savjesnom građaninu te molimo sve ostale građane, koji eventualno još uvijek posjeduju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva, da se također pridruže akciji i bez straha policiji predaju takva sredstva. Za dragovoljnu predaju oružja i ostalih eksplozivnih sredstava dovoljno je nazvati policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Po pozivu će na adresu gdje se ta sredstva nalaze doći policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez oznaka, čime se građanima jamči anonimnost, kao i sigurno preuzimanje tih sredstva.

Posebno molimo građane da takva sredstva ne ostavljaju na odlagalištima otpada, kod kontejnera ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi (parkovi, šume, more, rijeke, jezera) jer time ugrožavaju živote drugih ljudi. 

Više informacija o predaji oružja i provedbi Akcije mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Stranica