U jednom danu policija uhitila šestoricu krijumčara

Slika 2021/Policajac%20i%20vozilo.jpg

Osumnjičenici su kazneno prijavljeni državnom odvjetništvu te predani pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija

Jučer su policijski službenici Policijske uprave primorsko goranske proveli kriminalistička istraživanja nad šestoricom stranih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Riječ je o četvorici državljana Moldavije te dvojici mongolskih državljana.
 
Policijski službenici su u jutarnjim satima, na autocesti A6, na području Vrbovskog zaustavili osobno vozilo francuskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin Mongolije, a kao suvozač se nalazio također mongolski državljanin, dok su se u vozilu nalazila tri strana državljanina.
 
Istog dana u večernjim satima, također na području Vrbovskog, policijski službenici su uporabom zvučnih i svjetlosnih signala pokušali zaustaviti teretno vozilo mađarskih nacionalnih oznaka nakon čega vozač nije postupio po danoj naredbi te se vozilom nastavio kretati. Došavši do naplatne postaje autoceste, nije se zaustavio već je vozilom oštetio rampu i nosač te se bez zaustavljanja nastavio kretati. Ubrzo zatim, vozač je zaustavio vozilo i pobjegao, dok je u vozilu zatečeno sedam stranih državljana. 
 
Također na širem delničkom području, policijski službenici su zaustavili osobno vozilo mađarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Moldavije, dok su se kao putnici u vozilu nalazila dvojica moldavskih državljana koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su kazneno prijavljeni državnom odvjetništvu te predani pritvorskom nadzorniku.
 
Prema strancima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Stranica