U Ičićima i strani policajac savjetovao turiste i građane

Slika /Prevencija/2019/INFO-PUNKT-I%C4%8CI%C4%86-RUMUNJ-PREVEN-18.7..jpg

Građani su tom prilikom mogli dobiti odgovore i upute koje će im pomoći u svakodnevnom životu kao što su primjerice iz područja prometa, upravnih poslova, javnog reda i mira i drugih važnih obavijesti.

FOTO: PU primorsko-goranska

Odjel prevencije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim postajama tijekom cijele godine organizira niz edukativnih i savjetodavnih aktivnosti kako bi građanima pomogli stručnim uputama i korisnim savjetima u očuvanju njihove sigurnosti.
 
Takve aktivnosti nastavile su se i proteklih dana održavanjem preventivnih info-punktova. U suradnji s Turističkom zajednicom i Gradom Opatija, u Ičićima je organiziran info-punkt na kojemu je uz policijske službenike PP Opatija sudjelovao i policajac iz Republike Rumunjske Sebastian Ciobanu Tudorel. 
Policijski službenici su tom prigodom savjetovali turiste i građane kako uz jednostavne mjere samozaštite mogu povećati svoju osobnu sigurnost i sigurnost svoje imovine. Posebno su pritom turiste upućivali na potrebu pridržavanja osnovnih sigurnosnih pravila kojih se pridržavaju i u vlastitoj zemlji.
Građani su tom prilikom mogli dobiti odgovore i upute koje će im pomoći u svakodnevnom životu kao što su primjerice iz područja prometa, upravnih poslova, javnog reda i mira i drugih važnih obavijesti, ali i načinima samozaštite, odnosno, prevenciji kaznenih djela imovinskog kriminaliteta.
 
Policijske službenice Ivana Bosnić i Marina Sverić su sa svojim rumunjskim kolegom osim razgovora, zainteresiranim osobama dijelili i promidžbeno edukativne materijale na više stranih jezika u kojima se uz korisne savjete i kontakte važnih institucija, mogu vidjeti i upute o samozaštiti građana i prevenciji različitih kaznenih djela.
 
U cilju dodatnog educiranja i informiranja građana i turista ovakav način prevencije putem info-punktova nastavit će se tijekom ljetnih mjeseci i u drugim turističkim mjestima naše županije, kao i u gradu Rijeci.
 

Stranica