U dva odvojena slučaja spriječeno krijumčarenje migranata

Slika /2021/Policajac%20i%20vozilo.jpg

Osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalističko istraživanje nad četvoricom stranih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi  članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
U prvom slučaju osumnjičeni su državljani Bosne i Hercegovine i to dva 20-godišnjaka te 23-godišnjak.

Naime, u petak 22. rujna 20-godišnjak je zaustavljen dok je u osobnom vozilu bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, prevozio četvero stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske s daljnjom namjerom odlaska u druge zemlje Europske unije.
 
Tijekom istraživanja utvrđeno je kako se 20-godišnjak s ostalom dvojicom dogovorio da mu osiguravaju pravac i rutu kretanja to jest da mu dojavljuju lokacije eventualnih policijskih ophodnji, a sve s ciljem ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi i prijevoza stranih državljana do druge članice Europske unije.
 
Istog dana u večernjim satima, također na autocesti A6, zaustavljen je 35-godišnji Ruski državljanin koji je pak u osobnom vozilu, francuskih nacionalnih oznaka, prevozio osam stranih državljana.
 
Svi strani državljani su tijekom postupanja izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu zaštitu.
 
Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku.

Stranica