U Čavlima predavanje za umirovljenike

  • Slika Prevencija/2020/%C4%8Cavli20%20(1).JPG
  • Slika
  • Slika

Umirovljenici su upoznati s pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta poput teških krađa, krađa, prijevara na kućnom pragu i uličnih prijevara ali i s preventivnim mjerama zaštite koje sami mogu poduzeti.

FOTO: PU primorsko-goranska

U cilju senzibiliziranja građana starije životne dobi  i podizanja razine njihove samozaštite kako bi se smanjio broj  kaznenih djela na njihovu štetu,  jučer, 19. veljače u Domu kulture održano je predavanje za članove Udruge umirovljenika Čavle na temu „Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenog djela“.
Predavanja za tridesetak umirovljenika održao je Toni Stanić policijski službenik Odjela prevencije Policijske uprave primorsko–goranske. Tijekom predavanja nazočne je upoznao s pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta poput teških krađa, krađa, prijevara na kućnom pragu i uličnih prijevara ali i s preventivnim mjerama zaštite koje sami mogu poduzeti.
Prisutni su aktivno sudjelovali u predavanju te posebno iskazali zanimanje za samozaštitu i prevenciju provala u domove kao i problematiku uličnih prijevara te prijevara na kućnom pragu. Dio umirovljenika se nakon predavanja zadržao i u  razgovoru s policijskim službenikom istaknuo svoja negativna iskustva te su tom prilikom dobili dodatne savjete o samozaštiti.
Tijekom predavanja podijeljeno je oko 180 različitih promidžbenih letaka i materijala o samozaštiti i prevenciji kaznenih djela imovinskog kriminaliteta.
U narednom razdoblju Odjel prevencije nastavit će s ovom vrstom predavanja za umirovljenike i u drugim mjestima na području Primorsko-goranske županije.
 

Stranica