Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/alkotest.jpg

Proteklog tjedna dogodilo se 87 prometnih nesreća, od kojih je sedam bilo težih, a 80 je bilo lakših

FOTO: ilustracija

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 87 prometnih nesreća, od kojih je sedam bilo težih, a 80 je bilo lakših. U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala, šest je osoba teže, a 22 osobe su lakše ozlijeđene. Materijalna šteta procjenjuje se na 186.120 eura.
 
U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan pješak, 21 strani državljanin i četiri alkoholizirana vozača.
 
Ukupno je alkotestirano 165 vozača, od kojih je kod njih 16 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a  kod  devet do 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 15 je bilo u dobi iznad 35. godine života, sedam ih je bilo u dobi između 18. i 24. godine, a tri u dobi između 25. i 35. godina.
 
Najveća koncentracija alkohola proteklog tjedna je 2,93 g/kg, a  izmjerena je 55-godišnjem vozaču osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka, kojeg je policija zaustavila u Krku, u noći 16. lipnja.

Pored ovog vozača izdvajamo i 57-godišnjaka koji je 14. lipnja oko 22.10 sati upravljao osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka, krećući se od čvora sv. Kuzam prema čvoru Rijeka, pri koncentraciji alkohola od 2,44 g/kg.  
Zbog opasnosti da će nastaviti s ugrožavanjem prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. Policija protiv ovog vozača nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog radi izricanja novčane kazne i zaštitne mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije.
 

Priopćenja