Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/alkotest.jpg

Proteklog tjedna dogodilo se 55 prometnih nesreća, u kojima je osam osoba lakše ozlijeđeno

FOTO: ilustracija

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 55 prometnih nesreća, u kojima je osam osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 112.650 eura.
 
U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan pješak, pet stranih državljana i sedam alkoholiziranih vozača.
 
Ukupno je alkotestirano 216 vozača, od kojih je kod njih 12 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a  kod  jednog do 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih osam je bilo u dobi iznad 35. godine života, četiri u dobi između 25. i 35. godina, a jedan u dobi između 18. i 24. godine.
 
Najveća koncentracija alkohola od 3,21 g/kg  izmjerena je 56-godišnjaku koji je upravljao osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka, a koji je 25. travnja oko 18.30 sati na području Krnjeva u Rijeci  prouzročio prometnu nesreću. Radi neprilagođene brzine izgubio je kontrolu nad vozilom te skrenuo na nogostup gdje je vozilom udario u metalnu zaštitu ogradu. Probivši ogradu sletio je u dvorište ispod betonskog podzida,  uslijed čega su nastala oštećenja i na kući i u dvorištu. Spomenuti vozač u ovoj je prometnoj nesreći lakše ozlijeđen.
Zbog počinjenja prometnih prekršaja doveden je na nadležni prekršajni odjel općinskog suda gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 390 eura i  uvjetna zatvorska kazna u trajanju šest mjeseci te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od šest mjeseci.

Stranica