Tjedno izvješće o prometu

Slika /PROMET/2016/24-sata2016%20(30).JPG

Proteklog tjedna dogodile su se 64 prometne nesreće, od kojih su tri bile teže, a 61 je bila lakša

FOTO: ilustracija

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se 64 prometne nesreće, od kojih su tri bile teže, a 61 je bila lakša.
 
U ovim prometnim nesrećama tri su osobe teže, a deset je osoba lakše ozlijeđeno.  Materijalna šteta procjenjuje se na 174.880 eura.
 
U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, devet stranih državljana te osam alkoholiziranih vozača.
 
Ukupno je alkotestirano 305 vozača, od kojih je kod njih 21 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a  jedan je odbio alkotestiranje.
Najviše alkoholiziranih vozača, njih 13 je bilo u dobi iznad 35. godine života, pet ih je bilo u dobi između 18. i 24. godine, a četiri u dobi između 25. i 35. godina. 
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,79 g/kg  izmjerena je 10. studenoga oko 23 sata na području Ravne Gore, gdje je policija zaustavila 40-godišnjeg vozača osobnog vozila delničkih registracijskih oznaka.
Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, a time i ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama, priveden je u službene prostorije policije te zadržan do prestanka djelovanja alkohola.
Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija protiv spomenutog vozača podnosi optužni prijedlog, kojim se nadležnom općinskom sudu predlaže izricanje novčane u iznosu od 1.320 eura te zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Stranica