Tjedno izvješće o prometu

Slika PROMET/2018/Crikvenica%20(2).JPG

Proteklog tjedna dogodilo se 96 prometnih nesreća, od kojih je sedam bilo težih, a 89  je bilo lakših

FOTO: ilustracija

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 96 prometnih nesreća, od kojih je sedam bilo težih, a 89  je bilo lakših. U ovim prometnim nesrećama sedam je osoba teško, a 14 je osoba lakše ozlijeđeno.  Materijalna šteta procjenjuje se na 221.500  eura.
 
U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, 36 stranih državljanina te osam alkoholiziranih vozača.
 
Ukupno su alkotestirana 204 vozača, od kojih je kod njih 17 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg,  a kod dva do 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 13 je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest ih je bilo u dobi između 25. i 35. godina, a pet u dobi između 18. i 25. godina života.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,33 g/kg  izmjerena 4. kolovoza oko 16 sati na području Matulja, gdje je policija zaustavila 40-godišnjeg državljanina Crne Gore, vozača osobnog vozila, riječkih registracijskih oznaka. Nakon zaustavljanja priveden je u službene prostorije policije, a za vrijeme privođenja je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike čime je počinio i prekršaj iz čl. 17.  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama prijavljen je za tri prometna prekršaja, i to: vožnja pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepodnošenje zahtjeva za zamjenu strane vozačke dozvole u zakonskom roku od godine dana od ulaska u Hrvatsku.
Predloženo mu je izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 2.020 eura.
Policija ga je po prestanku djelovanja alkohola dovela na općinski sud nadležan za vođenje prekršajnog postupka koji će naknadno donijeti presudu.  

Stranica