Tjedno izvješće o prometu

Slika 2021/Stop%20policija.jpg

Ukupno je alkotestirano 263 vozača, od kojih je kod njih 11 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a dvoje su odbili provjeru alkoholiziranosti

FOTO: Ilustracija
 
Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 95 prometnih nesreća, od kojih je šest bilo težih, a 89 je bilo lakših nesreća.

U ovim prometnim nesrećama šest je osoba teško, a 16 je osoba lakše ozlijeđeno.  Materijalna šteta procjenjuje se na 215.400 eura.
 
U prometnim nesrećama sudjelovalo je 37 stranih državljana i devet alkoholiziranih vozača.
 
Ukupno je alkotestirano 263 vozača, od kojih je kod njih 11 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a dvoje su odbili provjeru alkoholiziranosti.
Najviše alkoholiziranih vozača, njih šest je bilo u dobi između 25. i 35. godina, pet bilo u dobi između 18. i 25. godina te troje iznad 35. godine života.
 
Najveća koncentracija alkohola od 3,19 g/kg izmjerena je 29. srpnja oko 14,25 sati u Matuljima kod 59-godišnjeg vozača osobnog vozila zagrebačkih registracijskih oznaka.  Nakon što ga je policija zaustavila, vozač nije podignuo ručnu kočnicu te je vozilo krenulo s mjesta i udarilo policijski motocikl. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te tako ugrožavati sigurnost prometa, zadržan je u službenim prostorijama policije. Zbog počinjenog prekršaja vozaču je predložena novčana kazna od 1329 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

 


Stranica