Tjedno izvješće o prometu

Slika /alkohol.jpg

Najveća koncentracija alkohola od 2,01 promila izmjerena je vozačici osobnog vozila u Malinskoj na Krku koja je izazvala prometnu nesreću s materijalnom štetom

FOTO: Ilustracija
 
Prošlog tjedna na prometnicama područja u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 90 prometnih nesreća, od kojih su šest teže, a 84 lakše nesreće. U ovim nesrećama je  jedna osoba smrtno stradala, sedam je osoba teže, a 20 je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 137.650 eura.
 
Uz 13  stranih državljana, u prometnim nesrećama su sudjelovala i  dva pješaka, kao i pet alkoholizirana vozača. Ukupno su alkotestirana 183 vozača, od kojih je kod njih  devet utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, dok su dva vozača evidentirana s koncentracijom do 0,50 g/kg. Jedan vozač je odbio alkotestiranje.
 
Najviše alkoholiziranih vozača, njih 10, je bilo u dobi iznad 35. godine života, dok su dva vozača evidentirana u kategoriji  između 18. i 25. godina života.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,01 promila izmjerena je u ponedjeljak, 22. svibnja,  27-godišnjoj hrvatskoj državljanki u Malinskoj na otoku Krku.
Ona je oko 20.40 sati upravljajući osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka, izazvala prometnu nesreću s materijalnom štetom.
 
Policijski službenici su 27-godišnjakinju priveli u postaju gdje je zadržana do prestanka djelovanja alkohola. Nakon završetka postupanja, a zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, protiv nje je podnesen optužni prijedlog u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Predložena joj je novčana kazna od najmanje 1320 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Stranica